Höstens mest efterlängtade 2017

Semestern är sedan ett par veckor tillbaks över och hösten med alla dess nya releaser börjar smyga sig på.
Yakuza Kiwami var för egen del den första releasen för perioden och ett spel jag tillsammans med den tidigare vårreleasen Utawarerumono – Mask of Deception spelar för fullt just nu.
Men dags att hugga in på listan och kolla vilka som är mina mest efterlängtade titlar för hösten 2017:

5. Blue Reflection (PS4/PSV, 26 sep US)
Efter några Atelier-släpp för mycket och för ofta känns det bra att Gust valt att fokusera på lite nya IP:n som Nights of Azure och nu det senaste spelet Blue Refelction.
Det ger mig nästan lite Sailor Moon-vibbar och gameplayet ska i stil med Persona kombinera vardagligt skolliv med en övernaturlig värld att utforska.
Inte helt fel med andra ord!

 

4. World End Economica (PS4/PSV, US 2017)
Den amerikanska utgivaren Limited Run har i emellanåt fått ut lite japanska spel och vi har tidigare fått se titlar som Mystery Chronicles, The Silver Case, Ray Gigant eller DariusBurst och fler är såklart påväg. Många visuella noveller och en av dem som fångat mitt intresse lite extra är World End Economica.
En berättelse skriven av Isuna Hasekura (Spice and Wolf) som tar vid på månen i ett samhälle där pengar är allt för att nå sina mål!

 

3. Ys VIII Lacrimosa of Dana (PSV/PS4, 15 sep EU)
Egentligen behöver jag bara se de två första bokstäverna, Ys, för att veta att det blir ett köp. Jag har försökt att undvika så mycket information om spelet som möjligt men av det lilla jag kollat ser det ut precis som ett Ys-spel bör. Actionfyllt med Adol och Dogi på nya äventyr i ett land de inte har någon kunskap om.
Det ser ut som att Falcom kommer att leverera igen!

 

2. Monster Hunter Stories (3DS, 8 sep EU)
Ända sedan jag skaffade Monster Hunter Freedom 2 till PSP:n, vilket nästan är det enda jag rört i serien, har jag önskat mig ett mer öppet Monster Hunter utan ”mission-indelningen” som det tidigare haft. Monster Hunter World är såklart ett givet köp då men redan i år släpps Stories som även det verkar öppna upp världen lite mer men också fokuserar på en berättelse. Allt detta i en klart mer gullig värld som kommer att få 3DS:en att fortsätta gå varm efter Ever Oasis-besöket!

 

1. Xenoblade 2 (Switch, 2017 EU)
Efter vad som blev lite utav en besvikelse för mig i form av Xenoblade Chronicles X verkar det som att man gör en uppföljare som är mer troget originalet. Jag hoppas berättelsen återigen berör och att musiken klingar lika bra i en värld vad som ser ut att vara lika färgglad och mysig som då.
Den enda oron som finns är om Nintendo verkligen hinner få ut spelet innan årets slut. Vi har inget konkret datum i skrivande stund och jämfört med sist har vi inte skämts bort med lika mycket information eller trailers.

5 Responses to Höstens mest efterlängtade 2017

 1. Fredrik skriver:

  Hoppas Xenoblade Chronicles 2 är bra. Kommer dock inte göra samma misstag igen där jag köpte en konsol för att spela Xenoblade Chronicles X, oj vilken besvikelse det spelet var. Det får helt enkelt bli ett köp någon gång i framtiden när jag har en Switch.

  Annars så finns det inget JRPG som intresserar mig denna höst (däremot Metroid: Samus Returns, Dishonored: Death of the Outsider och SNES Classic Mini).

  Dumt nog så är spelet jag är mest hypad för just nu The Alliance Alive, har lyssnat på musiken på Youtube en massa, och det är inte ens säkert att det släpps utanför Japan, men jag hoppas det kommer hit nästa år.

 2. opkij86 skriver:

  World End Economica var inget jag kände till innan men
  annars är såklart Xenoblade 2 det mest efterlängtade och till skillnad från Fredrik här ovan så kommer jag göra samma misstag
  igen och köpa en konsol för det, hehe. Den officella hemsidan för spelet har kommit upp och säger holiday 2017, jag börjar nästan tro att det kommer stämma men dom borde verkligen ha gett ett datum redan.

  Har också undvikt YS VIII så mycket som möjligt, har varit bokat sen april så det ska bli kul att äntligen få spela snart!

  Inte omöjligt att jag ger Blue Reflection en chans heller.

 3. Micke Johansson skriver:

  Blue Reflection är jag tveksam till. Hoppas få höra lite om det av dig, just nu känns det lite som ett ”meh” spel för min del. Hoppas det kan ändras.

  Ys bokat och man längtar tills på fredag för att få spela det! Testade lite av demot, blev helt klart sugen på mer.
  Hoppas även du skriver lite om World End Economica , så man kan få sig en bättre bild av det.

  Annars naturligtvis är det Xenoblade Chronicles 2 som är hetast för egen del också. Som jag längtar! Hoppas vi får datumet för releasen imorgon natt på den nya Nintendo Direct.

 4. Micke Johansson skriver:

  Ys 8 har visat sig vara mycket roligare än jag trodde det skulle vara! Har riktigt skoj med spelet måste jag säga!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: